Categories
Lifestyle

Hoe de yoga levensstijl te combineren met sportschooldiscipline

Mensen denken misschien dat het combineren van yoga en gym niet nodig is, omdat ze vaak denken dat slechts één type oefening voldoende is.

Maar dat is eigenlijk niet zo. Het combineren van deze twee soorten oefeningen kan zeer voordelig zijn. Als je bijvoorbeeld yoga-oefeningen doet voor spierflexibiliteit en uithoudingsvermogen, zijn je spieren goed voorbereid op het tillen van gewichten in de sportschool, waardoor je jezelf verder kunt duwen.

Hier zijn enkele voordelen van het combineren van yoga en krachttraining.

Je lichaam en geest trainen

Yoga is niet alleen een oefening voor het lichaam, het is ook een reeks fysieke, mentale en spirituele oefeningen die je lichaam, geest en ziel versterken. Het doel is om deze drie aspecten in evenwicht te brengen om een ​​meer bevredigend leven te leiden. Elke beweging en houding heeft zijn fysieke en spirituele doel. Dit is de reden waarom wat tijd besteden aan mediteren voordat je naar de sportschool gaat, je zal helpen je energie te richten op lichaamsbeweging tijdens de training.

Regelmatig sporten heeft veel voordelen. Het verbetert je zelfvertrouwen, vermindert stress, elimineert angst, verbetert je geheugen, enz. Deze voordelen kunnen worden versterkt door yoga te beoefenen, omdat het je aanmoedigt om diep in je ziel te graven door de transcendentale ervaring van oefening en meditatie.

Flexibiliteit en kracht

Om je lichaam kracht te geven, moet je zijn flexibiliteit opbouwen. Yoga ondersteunt de ontwikkeling van je lichaam en geeft je een betere stabiliteit en ondersteuning. Het bereidt spieren voor op gewichtheffen en voorkomt blessures die je wekenlang uit elke training kunnen halen.

Yoga rekoefeningen maken je spierweefsel elastischer en ze bereiden je gewrichten voor op de druk waaraan ze worden blootgesteld tijdens de training in de sportschool. Het beoefenen van yoga helpt je ook om je bewegingen beter onder controle te krijgen. Bij elke vorm van training is het uiterst belangrijk om de oefeningen correct uit te voeren. Dat is de enige manier om de juiste spieren te activeren.

De economische voordelen

Iedereen die regelmatig naar de sportschool wil gaan, moet goed uitgerust zijn voor de trainingen. Zorg er dus voor dat u de juiste versnelling kiest. Als u op zoek bent naar comfortabele en duurzame uitrusting, dan is het een goed begin om door een collectie schoenen, shorts, overhemden en andere accessoires van Adidas te bladeren.

Categories
Lifestyle

Yoga was mijn training, daarna werd het mijn levensstijl

Het is pas onlangs dat ik me realiseerde dat mijn yogapraktijk veel dieper gaat dan ik eerst dacht, want hoewel ik al ongeveer vijf jaar aan het oefenen ben, ben ik pas in het afgelopen jaar begonnen me af te vragen wat het echt voor mij betekent en de impact die het heeft op mijn leven.

Ik ben begin 2010 begonnen met yoga toen ik zwanger was. Ik wilde trainen, maar zonder de cardio-stress, en ik wist dat de ademhaling me zou helpen gefocust en kalm te blijven op de grote dag. Al snel na de geboorte ontdekte ik Ashtanga en was volledig verslaafd. Voordat ik het wist, had ik mezelf een geweldige lerarenopleiding gegeven bij YogaLondon, mijn carrière in moderekrutering achter me gelaten en met een zes maanden oude mezelf gelanceerd in een geheel nieuwe manier van leven en werken, zonder een tweede gedachte.

Ik wilde niet toegeven dat mijn connectie met yoga voornamelijk fysiek was.

Ik herinner me een gesprek op een zomerhuwelijk in 2014; daar was een oude vriend die ook yogaleraar is. Tijdens onze inhaalslag was ze gepassioneerd dat ze leraren niet respecteerde die alleen lesgaven voor de fysieke voordelen in plaats van dieper in de filosofie en meditatie-aspecten te duiken. Tot nu toe was ik dit. Dit raakte een snaar omdat ik niet wilde toegeven dat mijn connectie met yoga voornamelijk fysiek was. Ik doceerde poweryoga en trok diegenen aan die alleen geïnteresseerd waren in het krachtaspect van yoga; vooral omdat hun kennis van yoga beperkt was en ik ze destijds niets verder bood. Dus ik was het terloops eens, maar kwam weg van het gesprek en vroeg mijn relatie met yoga en vroeg me af of ik ruimte had voor een beetje zielonderzoek.

Dus nu een paar maanden later, bevind ik me hier in een ongewoon gebied en voel ik me plotseling een beetje (durf ik te zeggen) verlicht. Iets heeft voor mij geklikt en ik begin me te realiseren dat yoga een manier van leven is. Terugkijkend bleef mijn klik onopgemerkt tot begin 2014. Na tien jaar zat ik midden in een breuk, met een kind in het midden, en ik was meer gefocust en vastbeslotener dan ooit om ons leven kalm en vredig te houden.

Categories
Lifestyle

Hoe u kunt beginnen met het beoefenen van yoga als levensstijl: 8 ledematen van yoga

Wanneer de meeste mensen aan yoga denken, denken ze aan het draaien in vreemde yogahoudingen, ongelooflijke flexibiliteit en misschien zelfs een groep mensen die samen in een kamer zitten, terwijl ze met gekruiste benen het Sanskrietwoord “OM” zingen.

Hoewel een deel daarvan misschien waar is, is yoga zeker niet alles. Na jarenlang yoga te hebben gezien als niet veel meer dan een hobby of zelfs gewoon als een oefening, beginnen mensen het te herkennen voor wat het werkelijk is:

Yoga is een levensstijl die bestaat uit de acht ledematen van yoga

Hoewel yoga vooral bekend staat om zijn fysieke beoefening, ook wel bekend als de asana’s (houdingen), gaat het veel dieper dan dat. Traditioneel werd het fysieke aspect van yoga alleen maar gezien als een stuk, of het nu een belangrijk stuk was, van de hele yogapuzzel. Patanjali, de schepper van de yogasutra’s, gaf een nauwkeurige definitie van wat yoga zegt: “yoga is het wegnemen van de fluctuaties van de geest”, in het oorspronkelijke Sanskriet vaak aangeduid als “Yogas Chitta Vritti Nirodhah”. Deze definitie maakt duidelijk de cruciale rol die de geest in yoga speelt, naast het lichaam.

Hoewel het in het westen misschien moeilijk te herkennen is, is yoga zoveel meer dan mooie houdingen en rekbare broeken. Het echte doel van yoga, als begrepen in de definitie van Patanjali, is om controle over de geest te krijgen. Dit bevestigt een van de meest voorkomende reacties die mensen hebben op hun eerste ervaring met yoga. Terwijl velen citeren dat ze een intense, bevredigende en uitdagende fysieke ervaring hebben, net als veel of zelfs meer, geven de mentale helderheid en vrede aan dat ze er echt door terug bleven komen. In wezen kregen ze een voorproefje van de opkomende verbinding tussen lichaam en geest door hun asana-beoefening, iets dat nog niet eerder was gevoeld.

Categories
Lifestyle

Eenvoudige tips om een yoga-levensstijl op te nemen in uw dagelijkse routine

Veel mensen vragen zich misschien af ​​wat het betekent om je yoga van de mat te halen, omdat ze geloven dat yoga slechts een oefening is. Anderen zouden kunnen denken dat yoga een religie is (dat is het niet!). En anderen denken misschien dat je zeker flexibel moet zijn om zelfs een yogapraktijk te beginnen (dat doe je niet! In feite kun je door yoga flexibeler worden).

Dus wat is yoga precies?

Vaak is het een oefening die op de mat begint met asana’s of poses, om later te transformeren naar iets diepers dan alleen een oefening; yoga wordt een geheel nieuwe levensstijl.

Of je nu al jaren, een paar maanden yoga beoefent of pas onlangs naar je eerste yogales bent geweest, je kunt een levendiger leven leiden door yoga-principes toe te passen op je dagelijkse leven.

Dit zijn tips die je kunnen helpen op weg naar een meer yoga-leven:

1. Beheer uw stress

Een van de grootste voordelen van yoga is dat het je algehele humeur kan verbeteren, wat je algehele gezondheid verbetert!

Vooral met meditatie en pranayama of ademhalingsaspecten van yoga is men in staat technieken te ontwikkelen om de geest tot rust te brengen, een gevoel van stilte te creëren dat helpt bij het beheersen van stressniveaus en het omgaan met angst.

2. Maak bewuste eetkeuzes

Yoga is een beoefening die wordt versterkt wanneer je de principes ervan voortzet, zelfs nadat je de mat hebt verlaten.

In yoga beoefenen we vriendelijkheid en mededogen, niet alleen met anderen, maar ook voor jezelf. Daarmee maak je eetkeuzes waardoor je je op de lange termijn sterker, energieker en gelukkiger voelt. Probeer een vegetarisch of veganistisch dieet of verhoog op zijn minst uw inname van groenten en gezond voedsel.

3. Beter slapen

Zoals we al zeiden, yoga gaat verder dan de energetische beoefening die veel mensen zich voorstellen dat yogi’s leven, handstanden en sterke armbalansen doen die we op foto’s zien.

Er is een niet-installeerbare, maar nog steeds zo verbazingwekkende kant aan yoga genaamd Yin yoga. Dit is het minder actieve, meer kalmerende aspect van yoga dat je verbindt met je rustgevende toestand en je slaap verdiept.

Categories
Lifestyle

Moeiteloze Mindfulness

Stel je voor dat je zou kunnen veranderen in een kalm, ontspannen bewustzijn wanneer dat nodig is. Dit is moeiteloze opmerkzaamheid – een toestand die altijd voor ons beschikbaar is, maar die zo dichtbij en zo goed is dat we die vaak niet kunnen zien of accepteren. In deze zeer praktische cursus onder leiding van Loch Kelly leren we hoe we dit bewustzijn kunnen vinden en behouden om een ​​natuurlijk geluk te ontgrendelen dat altijd bij ons is geweest.

De resultaten zijn binnen: mindfulness-meditatie is een van de beste dingen die je voor jezelf kunt doen. In de afgelopen 20 jaar heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat mindfulness stressgerelateerde symptomen, angst, depressie en chronische pijn verlicht, en het is ook bewezen dat het de cognitieve functie verbetert, de immuniteit verhoogt en de bloeddruk verlaagt.

Wat veel mindfulnessbeoefenaars niet weten, is dat er nog meer oefenstadia zijn die diepere diepere lagen van lijden verlichten, wat leidt tot een meer duurzaam, gelijkmoedig gevoel van welzijn.

Meer dan zes eenheden ontdek je nieuwe en effectieve methoden om:

Word wakker met een wakker bewustzijn dat altijd en overal toegankelijk is

Verschuiving uit onze op gedachten gebaseerde identiteit, die ons bindt en beperkt

Leef vanuit een plaats die helder, kalm en onderling verbonden is versus een plaats die gehecht, gecontracteerd en angstig is

Ga van onze gewone, grijpende en opgewonden geest naar onze ontwaakte hartgeest

Afstand nemen van ons kleine, afzonderlijke zelfgevoel dat voortdurend ontevreden is

Maak de knopen van oude, destructieve gewoonten los

Ondersteun mededogen ontwaken, creativiteit en verbinding met op onderzoek gebaseerde inzichten uit de hedendaagse psychologie en neurowetenschappen

Mindfulness heeft zijn wortels in wijsheidstradities over de hele wereld en staat vooral centraal in de boeddhistische praktijk. Basis mindfulness richt zich op initiële praktijken in boeddhistische tradities. Moeiteloze opmerkzaamheid is het volgende natuurlijke stadium van beoefening en maakt deel uit van alle boeddhistische tradities die in de Theravada-traditie ‘ongevraagde aandacht’ worden genoemd.

Categories
Lifestyle

Wanneer u moet spreken en wanneer u moet luisteren

Als het gaat om een ​​gesprek, kunnen de kracht van onze gewoonten en de druk van sociale instellingen het buitengewoon moeilijk maken om het bewustzijn te behouden. Hier dient mindfulnessbeoefening als basis. We kunnen de gespreksarena zelf gebruiken als oefenterrein voor aanwezigheid, technieken gebruiken om bewustzijn te verankeren in het midden van uitwisseling en het vermogen tot relationeel bewustzijn ontwikkelen.

Bewust kiezen wanneer te spreken en wanneer te luisteren is essentieel voor een zinvol gesprek. In sommige opzichten is het de meest elementaire communicatieve vaardigheid. Hoe vaak heb je iets gezegd, alleen maar om te wensen dat je het even terug kon nemen nadat de woorden je mond verlieten? Of klik op “Verzenden” op een e-mail terwijl het misschien beter was om de zaken af ​​te laten koelen? Het is net zo belangrijk om de moed te hebben om ons stuk te zeggen. Als we niet praten, kunnen we het gevoel hebben dat we onszelf of onze geliefden in de steek hebben gelaten.

Gesprek is een dynamisch samenspel tussen ieders keuze om te spreken of te luisteren. Als die keuzes bewust en respectvol zijn, zijn gesprekken meestal productiever en leuker. Als die keuzes onbewust of impulsief zijn, zijn gesprekken vaak minder productief en meer stressvol.

Verwant: Zeg het goed

Ik noem dit moment het ‘keuzepunt’ tussen spreken en luisteren. Met aanwezigheid biedt elk moment een keuze. Ons vermogen om aanwezig te blijven op het keuzepunt vergt oefening. Soms racet het keuzemoment als een verkeersbord terwijl we 75 mijl per uur op de snelweg rijden. De impuls om te spreken kan zo sterk zijn dat het ons ertoe aanzet om te verbaliseren om de interne druk te verminderen. Als we neigen naar de rustigere kant, kan het voelen alsof die openingen in een gesprek verdwijnen voordat we onze stem kunnen opbrengen.

Hier komt mindfulness om de hoek kijken. Bij meditatie leren we hoe we onaangename gewaarwordingen (kniepijn, pijnlijke rug) kunnen waarnemen zonder onmiddellijk te reageren. We ontwikkelen het vermogen om bewust te zijn van een impuls zonder ernaar te handelen.

De angst die we in een gesprek voelen, is meestal geworteld in diepere behoeften die moeten worden gezien of gehoord, behoeften aan veiligheid, acceptatie, erbij horen, enzovoort. Hoe minder vertrouwen we hebben om aan die behoeften te voldoen, hoe meer druk we zullen ervaren om te spreken of te zwijgen.

Categories
Lifestyle

Vier eenvoudige tips om een boeddhistisch leven te leiden

Verzamel verdienste

Wat de omstandigheden ook zijn, er is een verschil tussen mensen die verdiensten (of positiviteit) verzamelen en mensen die dat niet doen. Wat bedoel ik met het verzamelen van verdiensten? Ten eerste is het om compassie te cultiveren; een altruïstische motivatie hebben en dingen doen om anderen te helpen. Het is om mensen op een gepaste manier te helpen, zoals het geven van advies, en ook om gul en gedisciplineerd te zijn en geduld te ontwikkelen – om dit soort eigenschappen te ontwikkelen en dingen te doen met een pure, oprechte wens om te helpen.

Zoek goede rolmodellen

Naast het vergaren van verdiensten, hebben we ook goede rolmodellen nodig om te volgen. Het is meer dan 2500 jaar geleden dat Boeddha Shakyamuni in parinirvana overging, maar de overdracht van zijn leringen blijft belichaamd en gehandhaafd in de oprechte en gekwalificeerde dharmaleraren van vandaag. Deze leraren zijn uitstekende rolmodellen voor ons, en hun voorbeeld en leringen volgen is ook uitstekend.

Benader alle inspanningen met intelligentie

Welke activiteiten u ook doet, of ze nu alledaags of spiritueel zijn, u moet ze met intelligentie benaderen. Je moet jezelf afvragen: ‘Oké, welke kwaliteiten zijn nodig om deze rol te vervullen? Hoe moet dit werk worden gedaan? Welke informatie is nodig? ‘ Je moet de nodige vaardigheden en kwaliteiten verwerven, luisteren naar en leren van anderen en jezelf veranderen.

Koester waardigheid en vertrouwen

Soms komen we problemen en uitdagingen tegen in ons alledaagse leven of ervaren we mislukkingen. Op zulke momenten mogen we ons niet door onze tegenslag laten beroven van onze waardigheid en ons vertrouwen. In plaats daarvan moeten we de situatie op een constructieve manier benaderen.

Categories
Lifestyle

IN DE HANDEN VAN DE EXPERT: Eet minder, verlies meer gewicht?

Je hebt deze zin toch al gehoord … om af te vallen eet je minder of zelfs jezelf herhaal je het dagelijks

We zijn allemaal “op dieet”. Voor of na vakantie, of je het nu leuk vindt of niet, je zult op dieet zijn of iemand uit je omgeving zal zijn en als gevolg daarvan stop je met eten, voer je alle magische behandelingen uit die op internet worden aanbevolen en zelfs het nemen of injecteren van medicijnen die in strijd zijn met uw gezondheid … maar iedereen om me heen doet het en ik hoor geen enkele reden om dat niet te doen, zelfs niet als u gevallen kent van plaatselijke infecties, hartaanvallen, lage bloeddruk, chronische hypothyreoïdie en zelfs de dood van andere patiënten.

Welk dieet ga ik dit jaar doen? Nou, ik zeg je dat stoppen met eten niet de beste optie is.

Ik hoop dat er meer dan één is die begint te begrijpen dat 3 maanden op dieet zijn van honger en de rest van het jaar sla eten geen winnende combinatie is. Het simpele antwoord op deze vraag is ja, maar het echte antwoord is nee.

Als je onder normale omstandigheden minder calorieën eet, val je af. Op deze manier gezegd lijkt het gemakkelijk en logisch, maar er zijn andere factoren die het succes of falen van deze vreselijke manier om minder te eten zullen bepalen om af te vallen. Met deze techniek is het de perfecte manier om honger te lijden, te wanhopen en weer te eten. Deze vicieuze cirkel wordt keer op keer herhaald, zonder dat we ons doel kunnen bereiken.