Eenvoudige tips om een yoga-levensstijl op te nemen in uw dagelijkse routine

Veel mensen vragen zich misschien af ​​wat het betekent om je yoga van de mat te halen, omdat ze geloven dat yoga slechts een oefening is. Anderen zouden kunnen denken dat yoga een religie is (dat is het niet!). En anderen denken misschien dat je zeker flexibel moet zijn om zelfs een yogapraktijk te beginnen (dat doe je niet! In feite kun je door yoga flexibeler worden).

Dus wat is yoga precies?

Vaak is het een oefening die op de mat begint met asana’s of poses, om later te transformeren naar iets diepers dan alleen een oefening; yoga wordt een geheel nieuwe levensstijl.

Of je nu al jaren, een paar maanden yoga beoefent of pas onlangs naar je eerste yogales bent geweest, je kunt een levendiger leven leiden door yoga-principes toe te passen op je dagelijkse leven.

Dit zijn tips die je kunnen helpen op weg naar een meer yoga-leven:

1. Beheer uw stress

Een van de grootste voordelen van yoga is dat het je algehele humeur kan verbeteren, wat je algehele gezondheid verbetert!

Vooral met meditatie en pranayama of ademhalingsaspecten van yoga is men in staat technieken te ontwikkelen om de geest tot rust te brengen, een gevoel van stilte te creëren dat helpt bij het beheersen van stressniveaus en het omgaan met angst.

2. Maak bewuste eetkeuzes

Yoga is een beoefening die wordt versterkt wanneer je de principes ervan voortzet, zelfs nadat je de mat hebt verlaten.

In yoga beoefenen we vriendelijkheid en mededogen, niet alleen met anderen, maar ook voor jezelf. Daarmee maak je eetkeuzes waardoor je je op de lange termijn sterker, energieker en gelukkiger voelt. Probeer een vegetarisch of veganistisch dieet of verhoog op zijn minst uw inname van groenten en gezond voedsel.

3. Beter slapen

Zoals we al zeiden, yoga gaat verder dan de energetische beoefening die veel mensen zich voorstellen dat yogi’s leven, handstanden en sterke armbalansen doen die we op foto’s zien.

Er is een niet-installeerbare, maar nog steeds zo verbazingwekkende kant aan yoga genaamd Yin yoga. Dit is het minder actieve, meer kalmerende aspect van yoga dat je verbindt met je rustgevende toestand en je slaap verdiept.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *