Yoga was mijn training, daarna werd het mijn levensstijl

Het is pas onlangs dat ik me realiseerde dat mijn yogapraktijk veel dieper gaat dan ik eerst dacht, want hoewel ik al ongeveer vijf jaar aan het oefenen ben, ben ik pas in het afgelopen jaar begonnen me af te vragen wat het echt voor mij betekent en de impact die het heeft op mijn leven.

Ik ben begin 2010 begonnen met yoga toen ik zwanger was. Ik wilde trainen, maar zonder de cardio-stress, en ik wist dat de ademhaling me zou helpen gefocust en kalm te blijven op de grote dag. Al snel na de geboorte ontdekte ik Ashtanga en was volledig verslaafd. Voordat ik het wist, had ik mezelf een geweldige lerarenopleiding gegeven bij YogaLondon, mijn carrière in moderekrutering achter me gelaten en met een zes maanden oude mezelf gelanceerd in een geheel nieuwe manier van leven en werken, zonder een tweede gedachte.

Ik wilde niet toegeven dat mijn connectie met yoga voornamelijk fysiek was.

Ik herinner me een gesprek op een zomerhuwelijk in 2014; daar was een oude vriend die ook yogaleraar is. Tijdens onze inhaalslag was ze gepassioneerd dat ze leraren niet respecteerde die alleen lesgaven voor de fysieke voordelen in plaats van dieper in de filosofie en meditatie-aspecten te duiken. Tot nu toe was ik dit. Dit raakte een snaar omdat ik niet wilde toegeven dat mijn connectie met yoga voornamelijk fysiek was. Ik doceerde poweryoga en trok diegenen aan die alleen geïnteresseerd waren in het krachtaspect van yoga; vooral omdat hun kennis van yoga beperkt was en ik ze destijds niets verder bood. Dus ik was het terloops eens, maar kwam weg van het gesprek en vroeg mijn relatie met yoga en vroeg me af of ik ruimte had voor een beetje zielonderzoek.

Dus nu een paar maanden later, bevind ik me hier in een ongewoon gebied en voel ik me plotseling een beetje (durf ik te zeggen) verlicht. Iets heeft voor mij geklikt en ik begin me te realiseren dat yoga een manier van leven is. Terugkijkend bleef mijn klik onopgemerkt tot begin 2014. Na tien jaar zat ik midden in een breuk, met een kind in het midden, en ik was meer gefocust en vastbeslotener dan ooit om ons leven kalm en vredig te houden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *