Categories
Beauty

IN DE HANDEN VAN DE EXPERT: Verzorg uw huid volgens uw leeftijd

HUIDVERZORGING VOLGENS JE LEEFTIJD

Adolescentie

Gedurende deze tijd ervaart ons lichaam grote hormonale veranderingen. Onze huid heeft de natuurlijke glans van een gezonde en jonge huid. Het is in deze periode dat acne het vaakst voorkomt.

De schoonheidsroutine is eenvoudig, waarbij schoonmaken het belangrijkste is, elke dag twee keer per dag, ‘s ochtends en’ s avonds, hangt het type reiniger af van uw huidtype. Gebruik geen reinigingsmiddelen en tonica met alcohol die de huid uitdrogen zonder enig ander voordeel te geven. Gebruik een of twee keer per week een scrub. Zoek naar een niet-comedogene zonnebrandcrème om puistjes te voorkomen.

De jaren 20

De huid bevindt zich op een van de beste momenten, de acne verdwijnt normaal gesproken en de huid is glad en stralend. Twintig zijn de beste jaren om gezonde schoonheidsgewoonten te ontwikkelen die de jeugd van de huid verlengen. Reinig je gezicht, slaap nooit met make-up, bescherm jezelf tegen de zon, gebruik serums om je huid te hydrateren en gebruik ze als een oogcontour.

Min of meer vanaf 25 beginnen we te zien hoe ons metabolisme vertraagt ​​en we gemakkelijker aankomen. Op dit moment moeten we beginnen met een routine van eenvoudige maar constante schoonheid: één keer per maand schoonmaken, zonnebrandcrème, speciale behandelingen en gezonde eetgewoonten ontwikkelen.

De jaren 30

In de jaren dertig begint de huid te veranderen en heeft meer verzorging nodig. Op deze leeftijd worden producten met actieve ingrediënten gebruikt om expressielijnen te behandelen, de vlekken die beginnen te verschijnen en de frisheid van de huid begint te verliezen. Gezichtsreiniging en exfoliatie met natuurlijke zuren worden steeds belangrijker en fundamenteler voor celvernieuwing. Zonnebrandcrème is van vitaal belang om het verschijnen van meer vlekken en voortijdige rimpels te voorkomen.

Meer speciale behandelingen worden gebruikt om specifieke problemen te bestrijden, of het nu gaat om slapheid, expressielijnen, uitdroging, enz. Het is raadzaam om vooraf te raadplegen hoe u op de meest geschikte manier voor uw huid kunt zorgen. Vergeet niet om voldoende water te drinken en gezond te eten.

De jaren 40

Op deze leeftijd beginnen de tekenen van veroudering zichtbaar te worden: slappe huid, uitgesproken expressielijnen en rimpels, vooral als de huid niet op jonge leeftijd is verzorgd. Uitdroging en verlies van versheid zijn duidelijker. De basisroutine is erg belangrijk, vergezeld van gespecialiseerde behandelingen om de tekenen van veroudering te bestrijden.

vanaf de jaren 50

De huid verliest haar elasticiteit en de jaren van verwaarlozing, zonnebaden worden meer zichtbaar in de vorm van vlekken, sproeten en doffe huid. Het is noodzakelijk om gezond te eten en ervoor te zorgen dat we de benodigde hoeveelheden calcium binnenkrijgen om de hoogte en dichtheid van onze botten niet te verliezen. Dit is een tijd waarin we moeten oefenen om flexibel te blijven en energie te hebben, hetzelfde geldt voor de geest, hoe meer we hem gebruiken, hoe beter hij zal blijven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *