Tips die helpen bij het oplossen van een kamer waar niets bij elkaar past

Een kamer matchen is niet zo eenvoudig als het lijkt. Als je door Instagram scrolt en perfect geordende woonkamers en slaapkamers ziet, lijkt het alsof je de juiste meubels en tchotchkes koopt. Maar toen ik mijn eerste appartement voor volwassenen begon te versieren met niet-hand-naar-beneden-items, besefte ik dat het een onmogelijk schaakspel was.

De bank leek geweldig in de berging, maar botste volledig met het kookeiland. Het bureau uit het midden van de eeuw was prachtig, maar het leek niet te passen bij mijn ouderwetse eettafel. Telkens als ik iets kocht om de grilligheid van de kamer te compenseren, kantelde ik de weegschaal in een andere richting en moest een andere hoek worden gerepareerd. Het was een giftige cyclus.

Maak een samenhangend kleurverhaal

Je kunt een mengelmoeskamer aan elkaar binden door terugkerende kleuren in de ruimte te trekken.

“De beste truc om een ​​kamer te repareren die niet overeenkomt, is om achterwaarts te werken en uit te zoeken welke kleuren je het meest hebt, en dan een groot kunstwerk te vinden waarin deze kleuren zijn verwerkt, of een tapijt met de meeste kleuren erin het ontwerp ”, zegt Monika Ross, oprichtster van Monika Ross Design LLC. “Hierdoor zal de ruimte samenhangend aanvoelen, en het hebben van een breed scala aan items waar je van houdt in een kamer voegt zoveel persoonlijkheid toe en creëert een eclectische gelaagde look”

Sara Bengur van Sara Bengur Interiors is het met dit punt eens en zegt dat het corrigeren van een niet-passende kamer gelaagdheid en bewerking vergt.

Kies je kussens

Heb je ooit het gevoel gehad dat een kamer leeg aanvoelde zonder dat een paar kussens de ruimte opfleuren? Dat komt omdat die decoratieve accenten helpen om een ​​kamer te verankeren. Dus als uw ruimte uit balans is, investeer dan in een paar kussens die kunnen helpen om hem weer op een vlakke ondergrond te trekken.

‘Overweeg een ‘wow’ stof te vinden met alle kleuren van de kamer als uitgangspunt. Voeg vervolgens een paar dierenprints toe als accent, ook in combinatie met een paar stevige. Ik vind dat kussens, spreien en statement-kunst de kamer altijd mooier maken, ”zegt Maggie Griffin, oprichter en hoofdontwerper bij Maggie Griffin Design, zegt.

Vertrouw op uw tapijt

Als je niet denkt dat investeren in een vloerkleed met kleur iets voor jou is, is een andere optie om een ​​aards vloerkleed te kopen.

‘Overweeg een groot tapijt van natuurlijke vezels om de kamer te aarden. En je kunt nog een stap verder gaan door een andere bovenop te leggen! ” Griffin zegt. “Mijn favorieten zijn vintage Dhurrie, dierenhuid of antieke Oushank.”

Veel plezier met hardware

Als een meubelstuk de ruimte afstoot, probeer dan de hardware uit te wisselen.

“Verander uw deurknoppen en kastbeslag om uw designesthetiek met elkaar te verbinden. Deze kleine verandering kan een enorm verschil maken voor een algehele look ”, zegt Jolene Embree, NCIDQ, LEED Green Associate.

Neem uw boekenplank boven en buiten

Als je een fan bent van willekeurige kansen en doelen en een eclectische stijl hebt, kan een boekenkast je niet-overeenkomende thema helpen aarden.

“Veranker de kamer met een stellingkast en versier deze met alle kleine dingen en accessoires die je hebt verzameld. Schik de display met boeken ‘, legt Ross uit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *